6 април 2015 г.

Малка стъпка към почистването с масла: MOA Daily Cleansing Ritual (Review) / Small step into cleansing with oils with MOA Daily Cleansing Ritual (Review)

1 коментар :
 
Koй ли не е чувал за магическите свойства на маслата? За коса, лице, нокти или тяло продуктите обикновено са много благоприятни за кожата в чистият си вид и се славят с "чудотворните" си резултати. Като човек въвелечен в света на красотата и грижата многократно съм попадала на статии с подобно съдържание и понякога пробягвам към тези естествени чуда - най-вече за косата и лицето си с цел хидратация.
От няколко години насам в YouTube изгледах десетки видеа, които хвалеха този и онзи балсам/масло/олио за почистване на грим. Малко по-късно и Мариетка от Murfeishun спомена за олиото на The Body Shop и моето любопитство съвсем се разпали. Цената на мечтаният Cleansing Balm на Еmma Hardie беше единственото нещо, което ме спира да вляза в досег с такъв тип артикули.  

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin' Last Video

Марка :MOA
Количество : 50 ml 
Цена: 39,99 лв
Къде: biotela.bg
 Описание на продукта: 100% натурален многофункционален балсам, който има както разкрасителни, така и лечебни свойства. Не съдържа силикони, алкохол, парабени. Не е тестван върху животни. 100 % от съставките са натурални! Звучи ви интересно, нали? Нека да продължаваме с ревюто.
Koмплектът съдържа 50мл "Зелен балсам" и бамбукова кърпа.

И двете идват в много симпатична твърда картонена опаковка (по-горе на снимката). Самото бурканче е пластмасово на винт с капаче. Кърпата има една по-мека страна и една леко по-грубовата страна. Самата консистенция на балсама е емулиентна, т.е. лека, кремообразно-течна маса, която се топи към олио в досег с кожата и температурни покачвания. Има зеленикав нюанс и носи отличителен аромат на чаено дърво. От състава разбирам, че съдържа благинки като кокосово, соево, бадемово, слънчогледово масло и  масло от чаено дърво.
От марката ни съветват да втрием чрез пръстите си направо в кожата, да премахнем грима чрез напоената с топла вода кърпа и да завършим с хладка вода, за да затворим порите. Това е и начина, по който аз използвам балсама. Обикновено нанасям направо с пръсти  количество колкото бобено зърно (което взимам с някаква шпатулка), масажирам леко и избърсвам. Със сигурност продуктът се справя доста добре с грим за лице като фон дьо тен, коректор, руж и т.н., но за спиралата и очната линия се нуждае от малко помощ от мицеларна вода/гел за лице или друго почистващо средство. Оставя кожата освежена,хидратирана, еластична и мека, без да я пресушава/омазнява прекомерно. Не съм забелязала да образува комедони или други гадинки по-лицето.
 Двете страни на кърпата:
Състав на Зеления балсам:
Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycine Soja (Soy Bean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cera Alba (Beeswax), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil, Chlorophyll, Limonene*.
Обощено бих казала, че въпреки, че цената е висока за стандартния български джоб, ако сте почитатели на натуралната козметика и обичате да изпробвате нови продукти за лице, то този балсам е за вас. Ще продължавам да използвам масленото чудо, в дните, в които имам големи количества грим по лицето си и искам бързо и лесно премахване.
* продуктът ми е предоставен от PR; мнението ми не е заплатено

1 коментар :

  1. страхотно страхотно <3 Обожавам този метод ! Дано повече хора разберат ,колко по-ефикасен е той . Не харесвам body shop ,но обожавам този метод <3

    ОтговорИзтриване