12 март 2015 г.

Tips & Tricks: Грим за 15 минути с Грета Великова @Corso Bar (06.03.2015)(Event)

Няма коментари :
 
 Обичам да посещавам безплатни събития, може не винаги да са по специалността ми, но мисля, че е наложително човек да има минимална обща култура в максимално много сфери. Както добре знаете, козметиката ми е хоби за това и много се зарадвах, когато съвсем случайно попаднах на събитието на Грета Великова, първоначално признавам, непознато за мен име. След кратка справка с интернет търсачка достигнах до извода, че Грета се грижи за макиажа на много от българските и чужди продукции.
Първоначално започнала като сценограф се грижела за декори и други художнически занимания, по-късно - преминава към професията гримьор, и то не какъв ами филмов.
Гримьорката вярва, че освен индивидуално избран и поставен грим, трябва да работим и по параграфа "Красотата отвътре" - да пием достатъчно вода, да използваме подходяща козметика за нашият тип кожа, да се придържаме към здравословно хранене.

 Организатори на събитието - сп. 9 месеца, Manhattan и Avene, а самото събитие беше в Corso Bar в сърцето на София
Грета съветваше и да си искаме тестери, което си е съвсем нормално в другите страни, а тук е някак не толкова разпространено. Това е най-добрият начин да уцелим перфектната формула за нашият тип кожа и лице. 
Съветите, които получихме бе да смесваме различните цветове на фон дьо тените, за достигане на най-близкият до нас цвят. Запазената марка на Великова е така нареченият светъл ромбоид в средата на лицето, помагащ за изсветляването на цялостния вид и допринасящ за по-свежото му излъчване (като след хубави 8 часа сън). Крайната част е по-затъмнена. Целта е да използваме колкото може повече цветове, за да изглеждаме възможно най-естествено. Важната част е преливането - разбира се, не трябва да има видими линии по лицето. За да постигне по-тъмен цвят за кремообразен/течен контур, гримьорката смеси фон дьо тен с бронзант, като така целим да поставим кремообразен продукт на базисно ниво, а по-късно да го фиксираме с прахообразен и съответно трайността да е голяма.
Тук вече се вижда и така наречената "основа на грима", "база", като частите нуждаещи се от изпъкване са изсветлени, а тези от вдълбване за затъмнени. Под очите е използван специален коректор/conceiler, който е с по-лека консистенция, заради самата деликатна зона. Тя се нуждае и от много хубава хидратация преди самото нанасяне на коректора.
Тук продължаваме с лек прахообразен руж (след червило използвано като кремообразен) и лека сянка (молив) в основата на миглите за дефиниране на погледа. За хайлайтър използва най-обикновен блестящ глос. Завършваме с пудра в Т-зоната и лека червенина на устните.
Останах приятно изненадана от събитието, въпреки, че съсдържаше информация, която ми бе известна и преди. Грета има някакъв чар и обаяние, което изключително много ми напомня на Marlena от MakeUpGeek.
Ето ме и мен с голяма усмивка до Грета :)
Oще снимки от събитието можете да видите тук
Кратко видео тук

 

Няма коментари :

Публикуване на коментар