29 август 2014 г.

Не си спомням, дали тук съм ви казвала, че типът продукт от декоративната козметика, който никога, ама никога не мисля, че ми е достатъчен са червилата. Не съм от големите фенове на гланцовете, ползвам, но рядко. С течните червила, въпросът горе-долу е същия - и тях харесвам, но повече се притеснявам от разтичане, неприятно падане на цвета и подобни. За това и червилата си остават любимите ми продукти за устни, overall.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'
Можете да видите как изглежда върху мен в това видео

Предполагам сте чували за прословутата серия на Maybelline Colorsensational. Най-различни YouTube момичета направо се заклеваха, че това са най-добрите червила на дрогерийния пазар. Ем, Тома Неверни само чакаше да излезе Vivids серията и да се сдобие с някой цвят. И не ми се искаше да си взимам Shocking Coral, а нещо по-нетрадиционно - в крайна сметка В. ме убеди да се сдобия с Hot Plum.
Днес ви запознавам с един прекрасен нюанс, в цвета на годината - Орхидея. В началото докато го тествах за блога се бях притеснила, че никога няма да изляза с толкова ярък цвят. Е, грешах, дори доста често го носех през изминалите месеци и в крайна сметка се превърна в един от любимите ми. 


Марка / Brand: Maybelline 
Селекция: 10 цвята, групирани предимно по двойки - два розови, два по-коралови, два оранжеви, два червени и два лилави (неонови)
Количество / Quantity: 4 g
Къде: Lilly, DM и други
Срок на годност след отваряне: 24 месеца
Цена : около 17 лв


Опаковка:
Пластмасова, но не от онези, които имате чувството, че ще се разпаднат направо в ръцете ви. Радва окото с неоновата, но изчистена капачка, красивата гилза (която не се и търкаля заради формата) и малкото етикети. На долната част присъства етикет с номера и името на червилото. Горната част е леко огледална.

Цвят, формула, аромат:
Бих определила цвета като ярка, неонова фуксия с лилав подтон (ако в ума ви изникна ярка орхидея сте на прав път). Със сигурност не е подходяща за всички тонове на кожата, а и малко хора се приемат с точно такъв нюанс. Но аз, за моя изненада, се харесвам и то много. Формулата е страшно кремообразна, плъзга се лесно по устните. Пигментацията е с първото нанасяне, съвсем равномерна. Ароматът е ванилов и сладникав. 


Издръжливост и финиш:
Издържа няколко часа на устните (при мен до 3-4, без пиене и ядене) без да се събира неприятно, да изсушава или да е некомфортно за носене. Не оставя на петна, но след носене има лек оцветяващ ефект. Пренася се по чаши и предмети, но не толкова, че да изглежда зле веднага след кафето. Финишът не е нито от най-бляскавите, нито от матовите. По-скоро посредата с тенденция към по-бляскаво.

Swatch:

Състав:

Обобщено:
Определено смятам, че това е една от най-добрите ми козметични находки напоследък - нямам никаква забележка нито към цвета, формулата, гилзата. Препоръчвам да погледнете другите цветове от серията, ако се страхувате от такива смели нюанси.




28 август 2014 г.

Здравейте, момичета!
Постът днес ще бъде фокусиран около другото ми голямо хоби, а именно музиката.
Говорила съм ви за важността й в моя живот  и как ми помага да изразявам себе си. Именно и за това реших да се включа в конкурса за нов изпълнител / изгряваща звезда на Плюс Фестивал, който ще се проведе с известни български имена като Влади Ампов-Графа, Поли Генова, Михаела Филева, Дичо, Прея и други. Първата селекция вече е реалност и съм в топ 3 от кандидатствалите. Много ще се радвам, ако ми помогнете да се изкача до златото, тъй като само първият изпълнител получава правото да участва. 

Има ли нужда да ви обяснявам колко съм развълнувана... не, е. добре тогава. 
Единственото нещо, което трябва да се направи, за да постигнем крайната цел е да харесате видеото в страничката на Плюс Фестивал и много ви допада изпълнението, да споделите с приятели, за да направят и те същото.
Линк към моето видео - цъък

Погледнах, че част от лайковете са на познати лица от българския блогърски свят - искрено благодаря на всички за подкрепата! 
И точно в такива моменти се убеждавам колко сте прекрасни и подкрепящи всички-каквито ви обичам <3
Топло ми е, като на Коледа-



27 август 2014 г.



Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Обща информация:
Artdeco Eyeshadow Base - 5ml, 14 лв. Срок на годност след отваряне: 12 месеца
NYX HD Eyeshadow Base - 8ml, 13,95 лв. Срок на годност след отваряне: 18 месеца
NYX Jumbo Eye Pencil in Milk - 5g, 9,95 лв. Срок на годност след отваряне: 6 месеца
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 0 : 1 : 0 

Опаковка:
Artdeco - Пластмасово бурканче с винт, което е неудобно за загребване, освен ако нямате четка за целта. Не е достатъчно широко за вземане на продукта, ако имате дълги нокти. Затваря се плътно. Лесно се вижда оставащото количество.
NYX HD -  Тип "гланц за устни" - с апликатор-гъба и завинтваща се форма. Удобна за употреба. Не е прозрачна и трудно можете да видите колко ви е останало, може да остане продукт, който не можете да достигнете.
NYX Milk - Молив, нуждаещ се от подостряне. Капачката се чупи лесно и не затваря плътно молива. Необходима е специална острилка, малко внимание и все пак лесно се губи част от продукта. Лесно се вижда оставащото количество.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 0 : 1 : 0 

Консистенция, нанасяне, икономичност:  
Artdeco - мазна, с малки бляскави частички, които не се забелязват при нанасяне. Няма цвят, плъзга се лесно по клепача. Много икономична, трудно ще я изхабите за година при ежедневна употреба. Не засъхва напълно, остава леко лепкава, която я прави идеална за по-прашливи (матови сенки). Леко си променя консистенцията след по-дългосрочна употреба.
NYX HD - Най-приятната текстура от трите - лека, "silky", без частички. Няма цвят, плъзга се лесно. Икономична е - количеството, което четката обира от тубичката е напълно достатъчно. Засъхва  по клепача след известно време,супер подходяща за по-мазни сенки. Не си променя консистенцията.
NYX Milk - Има мазна тексура за молив, но все пак по-суха от горните две. Има бял матов цвят, който лесно прикрива венички и несъвършенства по очите, плъзга се и се прелива лесно. Най-неикономичната форма от трите, но най-хигиеничната.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 1: 1 : 0 

Аромат, засилване на цветовете  и издръжливост:
Artdeco -Има леко странен аромат, тип "мъжки парфюм".  Засилва цветовете най-малко от трите, но все пак изглеждат по-наситени, отколкото без база. Цветовете се преливат малко по-трудно от обикновено. Издържат цял ден без нужда от подновяване, не се събират.
NYX HD -  Няма аромат. Засилва цветовете почти наравно
с Milk. Нямам проблеми с преливането. Сенките не се събират. Трие се най-трудно и оставя следа.
NYX Milk - Засилва най-добре цветовете, ообено по-ярките. Сенките се преливат лесно. Ако имате мазни клепачи като мен, ще се събере след няколко часа в сгъвката дори с база под самия молив. Не се трие трудно.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk -1 : 1 : 1

Swatches:


Съвети и крайно заключение:
С която и да се сдобиете ви препоръчвам да не прекалявате с количеството, да разнесете с пръсти и да поизчакате да изсъхнат.
Artdeco - базата е хубава, особено за сенки с по-суха текстура, тъй като залепват най-добре за нея.
NYX HD - Засилва цветовете силно и не се усеща нанесена. Подходяща е за всякакви сенки, но най-вече такива с по-мазна текстура (Sleek, Inglot Pearl). 
Щеше да е перфектна ако имаше и покритие.
NYX Milk - Ако нямате мазни клепачи, ще ви допадне поради свойството й да прикрива несъвършенства по клепачите и да кара цветовете да изпъкват. Но при мен пада ужасно бързо и резултатът не е приятна гледка.
Artdeco : NYX HD : NYX Milk - 2 : 4 : 1 
Ако трябва да избирам една от трите би била NYX HD, но и Artdeco е добър избор. За мен Milk е пълно разочарование.

Кои са любимите ви бази за сенки? Някоя която трябва да пробвам?


23 август 2014 г.



Имам чувството, че от цяяла вечност не съм пускала такъв пост. Знам, че това са едни от най-четените публикации в блога, за това нега се гмурнем в покупките ми от последните месеци.

Можете да се потопите във видеото или да скролнете по-надолу, за да видите продуктите, които споменавам.

Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'



Flormar Light Summer  01
11 ml, около 2-3 лв - локални супермаркети, дрогерии и други
Не съм впечатлена от наситеността на този лак и трябва да му измисля друго приложение, за да успея да го ползвам.
  
Flormar – Nourishing Oil With Vitamin E 
 11 ml, около 2-3 лв – локални супермаркети, дрогерии и други
Ползвам го за хидратиране на кожичките около ноктите. Има приятен цитрусов аромат, не лепне.

Резец за кожички, без марка 
 около 2 лв - локални супермаркети, дрогерии и други
Предпочитам малките ножички, но в момента не успях да намеря локално.

SNB Proffesional – Венета Laquer 
 15 мл, 12 лв - starnails.bg
Прекрасен пастелен розово-лилав цвят, добра покривност, блясък. Съвсем скоро публикация за него в блога.
SNB Nail Care All In One – заздравител, основа, топ 
15 ml, 12 лв - starnails.bg
Обичам такива multi-purpose продукти, с които можем да започнем и завършим определен маникюр.

SNB Пила Полираща Визитка 
 1,50 лв - starnails.bg


Biotrade Acne OutАктивен Лосион 
60 ml,  12,55 лв – аптечна мрежа
Благодаря на всички от вас, които ми го препоръчаха. Ползвам го малко над месец и съм много доволна - ефективен е, но трябва да се внимава да не се нанася на големи зони, защото причинява изсушаване.
Yves Rocher Jardins Du Monde – Coffee Beans From Brazil 
 200ml, oколо 4 лв - Ivis 
 Много, много любим. След фурора в блоговете по негов адрес, импулсивно го купих. Страхотен млечно-сладък аромат, консистенция, опаковка.

Balea Cocos Body Crème 
  500 ml, около 3 лв (намален) – DM
Бях ползвала този в тубичката и си спомням, че беше с лека, бързопопиваща консистенция, силен кокосов аромат. Този е далеч от тези характеристики и не ми харесва колкото предишния.

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner 
1 ml - revitalash.bg
Ползвам го от началото на месеца и за сега мога да кажа, че виждам резултат (въпреки, че бях Тома Неверни). След месец ще има пълно ревю на продукта със снимки.

 Catrice Made To Stay Inside Eye 
 0,3 g , 5,69 лв – ДМ, Лили и други
Купих го за водната линия, но някак не успявам да го нанеса там. Не съжалявам, измислила съм му още 1000 приложения.

Impala Precise Eyeliner 505 
1 ml , 3,40  лв - локални супермаркети, дрогерии и други
Повторна покупка, поради изсъхване на старата. Тънкият и прецизен писец на тази очна линия ми е много любим, не е водоустойчива, нито е най-наситеното черно, но ще продължавам да си я купувам.


Inglot AMC 73 
2,7 g, 8,50 лв - Магазините на Инглот
Матова топла лилава база с сребърни блестящи частици, които не се забелязват при нанасяне.

Inglot 311 Matte
2,3 g, 8,50 лв - Магазините на Инглот
Прекрасно коралово- има и някаква топла розова нотка в него. Ползвам често близо до миглите на долния клепач. 

Aко искате да прочетете по-подробно за даден продукт, моля не се колебайте, а ми споделете в коментарите :)


21 август 2014 г.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Ежедневна грижа с I love... Strawberries & Milkshake Smoothie
Нежна грижа с SNB Proffesional Mango Scrub
Интензивна грижа за кожата на тялото с LUSH Buffy
Грижа и ексфолиация за проблемната кожа  на лицето с LUSH Herbalism
И домашното ми предложение: Захарен ексфолиант

И понеже ми споменахте, че искате повече обобщени публикации днес се включвам с Топ 5 на използваните ми ексфолианти за лятото (и не само).  За всеки един съм писала отделна публикация (имената са линкове, оцветени са в синьо).  Ако искате малко повече информация за ексфолирането, можете да погледнете поста ми за скраба на SNB, там обяснявам по-подобно самият процес.


* някои от продуктите са ми предоставени за проба без финансова или каквато и да е друга компенсация; изразено е личното ми мнение


17 август 2014 г.


Здравейте, момичета!
Преди известно време Zoya ми пратиха едно пакетче с мостри на някои от продуктите им. Ако не сте наясно с асортимента на сайта (магазина), предлагат продукти с натурален произход (храна и козметика). Нова съм в сферата на науралната козметика, но преди съм ви говорила за сблъсъка ми с пастата на Urtekram. Страашно любима ми е, за това ми беше интересно да разбера дали всъщност ще харесам и нещо друго.  Повечето заглавия на продукти са линкове към самите тях в сайта.
Започваме с чайовете *Ведната се сещам за Нинка от Ninahaveheart, като заговоря за чайове, хихих*


English Tea Shop - Lemongrass, Ginger & Citrus; Spiced Red Fruits; Chocolate, Rooibos & Vanilla
Всички чайове на марката можете да видите тук
Пробвах трите пакетчета (по два грама всяко, достатъчни за една употреба). Първото с лимонена трева, джиндифил и цитруси не ме грабна особено, имаше някак странен вкус. Този с червените плодове и подправките ще бъде абсолютно прекрасен за зимата. Най-любим ми стана този с шоколад, ройбос и ванилия - насладих му се пълно с кутия бисквити :) По-обобщено мога да опиша като с ненатрапчиви и интересни вкусове чайове. 
И по-близка снимка на етикета:


За тези от вас, които се интересуват от сертификата и произхода - органичен и бран на ръка :)


Продължаваме с малко продукти за баня :)

Alteya Organics - Bio Damascena Rose Face Wash
Марката е българска, което винаги е плюс, поне за мен. Чела съм положителни отзиви за органичните води, които предлагат. Този гел е лек и хубав като консистенция, не изсушава, но не бих го купила в пълен размер само заради миризмата на роза. Ако вие нямате против нея, не мисля, че ще имате каквито и да е други проблеми. Просто за моят вкус е прекалено силна, а и не обичам да слагам концентрирани аромати върху лицето си.

Много ми хареса, има специфичния лек аромат на продуктите на Urtekram с алое, мирише точно като пастата за зъби, ако сте я пробвали. На нещо чисто, натурално, приятно, леко. Със сигурност ще се замисля за пълен размер.

Нямах проблеми с нито един от двата шампоана, което е направо постижение. Не предизвикаха дразнене или изсушаване / омазняване на скалпа. Вторият ми хареса повече само и единствено заради липсата на миризмата на роза. Ако сте свикнали на по-масовите марки пълни с пенещи (SLS, SLES), силикони и други почистващи съставки тези ще ви се сторят леки, а може и недостатъчно почистващи. Но поне няма да товарите косата си, така че и за тях се замислям за пълноразмерен. *Ще ми се наложи да събирам средства за по-сериозна поръчка от там*


 Снимах и етикетите, ако искате да видите състава по-отблизо.





И стигаме до звездата в този пост - най, най-любимото ми от всички:

Първо, моля, нека да си поговорим за опаковките. Имам чувството, че откакто започнах да говоря как българските опаковки не са на ниво, производителите от нашата мила Родина започнаха да ме изненадват. Толкова е vintage, glam, pretty. Ох, не се сдържах, но знаете за любовта ми по миналото хилядолетие.  Маслото е в твърдо състояние, освен ако не го оставите на много топло (не го правете, ще се образуват малки бучици). При допира с кожата се стопява, не попива бързо, но се справя страхотно след плаж, на по-груби участъци или като балсам за устни / лице.  Приложенията са безброй. А как ухае само - толкова шоколадово и вкусно, че ми се иска да го опитам и на вкус, хах :) Това ще е първото нещо, което ще купя в пълен размер, щом ми се отдаде възможност.

Обобщено - първенците в този пост са маслото, чаят с шоколад и душ-гелът с алое. Другите неща също ми харесаха, но тези се откроиха най-много при употребата им.

* продуктите са ми предоставени за проба без финансова или каквато и да е друга компенсация; изразено е личното ми мнение

15 август 2014 г.


Всъщност заглавието не описва напълно публикацията, но се чудех какво по-подходящо име да й дам. Цяло лято ви говоря за това колко е важна ексфолиацията и съвсем скоро ще обобщя всички постове в един. Ако не си падате по "купешките" ексфолианти, обичате натуралните съставки или като мен, просто обичате да занимавате ръцете си с нещо - то този пост е за вас.
Повярвайте ми (като всеки друг път), този ексфолиант е точно толкова лесен (вкусен) и достъпен,  колкото звучи, а действието му не е по-различно от купените. Отново всички необходими съставки са основни за нашето ежедневие, а дори и да не разполагате с тях - са много леснодостъпни.
Можете да погледнете поста ми за ексфолиант за устни тук .


 Трябват ви / Ingredients: 
- Захар, кафе, сол или каквито ексфолиращи частички предпочитате (2 части) / Sugar, salt, coffee.. (2 parts)
- Базисно масло (бадемово, жожоба, зехтин..) ( 1 част) / Base oil (1 part)
- Аромати (ванилия, какао, есенция..) /  flavors, fragrances..
- Буркан (най-добре с винт) / Jar
- Етикети за сладост, панделки или каквато украса желаете / Labels, ribbons..

Приготовление:
Разбъркваме всички съставки в дълбока купа до получаване на хомогенна смес, като консистенцията трябва да е подобна на тази на снимките (не е задължително да спазвате пропорцията). Прехвърляме в бурканчето.  *Можете да добавите няколко зърна кафе, за да абсорбират влагата и за аромат*
Mix all the ingredients above in a bowl and pour into the jar.



Можем да го ползваме така, но аз ви предлагам малко по-разчупеният вариант с етикетите. Ако не желаете да се занимавате с дизайна, тук има много vintage  шаблони, които ще ви харесат. Ако не сте почитатели на този стил има безброй ресурси по темата, просто ви трябва кратка справка с търсачка. Променяме текста на съответните шаблони (аз ползвах Photoshop), запазваме като PDF или какъвто и да е удобен за нас формат, принтираме в близко копирно студио (за да са добри резултатите препоръчвам да принтирате с 300 dpi). 
Изрязваме етикетите.
 I downloaded these labels here. Print, cut and glue and you're ready!

Залепваме и voila! Имаме си домашен ексфолиант, без вредни съставки, по наш вкус и дизайн!
*Направих си абсолютно същия аромат (ванилия и какао) и за устни и всеки път, ми се иска да го хапна*
Voila! Homemade, no harming ingredients with our labels and in our taste exfoliant!


A вие правите ли си ексфолианти вкъщи? 
Кои рецепти сте изпробвали и ви харесват?
Have you ever tried a homemade scrub?


12 август 2014 г.

Какво са матиращите листчета:
В горещите летни дни (а понякога и не само), "лъсването" на Т-зоната дори само няколко часа след поставянето на грима е често срещан проблем. Ако не сме от момичетата, които обичат да носят матираща / фиксираща пудра в чантата и да нанасят пред определено време, матиращите листчета могат да бъдат решение на проблема за няколко часа. Има различни видове листчета, според предназначението им - от хартиен тип, силиконов (гумени). Има и такива, които са с пудра с цел по-добро матиране за по-дълъг период от време (звучи по-удобно от четката и пудрата, нали?). Лично аз съм ползвала само такива без пудра.


Последвайте ме / Follow me : FB page  Youtube  Pinterest   Bloglovin'

Днес ще сравняваме две от разновидностите на матиращите листчета на Beauty Made Easy - универсалните и антибактериалните.

Марка / Brand: Beauty Made Easy (произвеждат в Дания)
Селекция: 3 разновидности  - розови (универсални), зелен чай (антибактериални) и зелени (не съм ги виждала в България)
Количество / Quantity: 80 бр
Къде:Аптеки Ремедиум, Douglas, beautyZone и други магазини за козметика
Срок на годност след отваряне: няма
Цена : около 5,99 лв
Вносител: Додис Интернационал

Външен вид :
Листчетата пристигат обгърнати в супер сладък и "oldschool" дизайн. Опаковката е от черен матов картон, който се мачка лесно при пренасяне. Самите листчета не се нараняват , но кутията се деформира малко. Отварят се с "механизма" на бомбониера - част от картона влиза в дупчица в долната част на опаковката. След като отворите ще забележете, че са леко пунктирани, което е гаранция за това дали са били докосвани от някой друг. Самият пунктир е лесен за прекъсване и отваряне. В задната част на опаковката присъства нещо като " закачалка" за самия продукт, не съм я ползвала и не знам доколко може да бъде полезна. 



Листчета - описание, аромат:
Листчетата са по-скоро от силиконов / гумен тип, при допир се усещат много гладки. Универсалните са съвсем малко по-прозрачни от антибактериалните. Антибактериалните имат малки зелени частички (екстрактът от зелен чай). Те ми се виждат и малко по-ефикасни в попиването на мазнината. Листчетата не са сгънати или захванати едно за друго, така че е лесно да извадите повече от едно. Ако имате тези на Catrice (в лилавата опаковка), тези са по-малки от тях. Универсалните нямат аромат, а антибактериалните - много лек, напомнящ зелен чай, не се усеща на лицето.

Употреба:
Използвам едно листче с леки потупващи движения по зоните, в които имам нужда (не само Т-зоната). И двете се справят добре, но сякаш антибактериалните отнемат малко повече мазнина. Относно отнемането на нанесен вече продукт тук са абсолютно равни - премахват известно количество, но не прекалено.  Oбещанията на производителите - да абсорбира омазняването, да матира кожата и да минимизира порите, се справя най-добре с първото, не толкова добре с второто и третото - не мисля, че продукт от такъв тип може да се справи по какъвто и да е начин. 


Oбобщено:
Листчетата изпълняват очакванията ми и ще продължавам да ги ползвам през топлите месеци.
Харесвам малко повече антибактериалните, но които и да вземете ще ви свършат работа. Не се различават особено от типичните матиращи листчета. Удобни са за дамската чанта.

 * листчетата са ми предоставени за проба без финансова или каквато и да е друга компенсация