31 юли 2014 г.

 Един прекрасно простичък и малко по-личен таг се върти напоследък в българското блог общество. Въпросите ми харесаха и за това реших и аз да отговоря. 
Вижте публикацията на Mани тук.
Enjoy!


Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

Кръстен ли си на някого?
Доколкото ми е известно не и на роднина / човек. Или ако трябва да смятаме кожата като фактор, определено да. Целогодишно съм бяла, така че 100 процентово си отговарям на името.

Кога плака последно?
Вероятно е било на някоя книга и/или филм - може би "Вината в нашите звезди" или някой биографичен мюзикъл - Ray, Charlie "Bird" Parker

Имаш ли деца?
Не, рано ми е още, но се надявам след време поне две.

Ако беше някой друг щеше ли да бъдеш приятел със себе си?
Вероятно да - старая се да бъда мила с всеки и да помагам при нужда, но пък съм ужасно непостоянна.

Имаш ли някакви guilty pleasures?
Мда - шоколад, козметика и разни типично момичешки неща...

Обичаш ли да пишеш на ръка?
Обожавам, няма такова усещане като хартията (може би и до сега за това пиша постовете първо на ръка)

Коя ти е любимата зърнена закуска?
Признавам, без угризения, че не ям много често, а когато го правя няма голямо значение освен да присъстват плодове.

Кое е първото нещо, което забелязваш у хората?
Външност, очи, усмивка, начин на изразяване.


Какъв цвят са очите ти?
Пъстри - предимно зелени с малко жълто по вътрешността.

Страшни филми или щастлив край?
Не си падам по страшните филми, ама никак. И обикновено търся такива с някаква поука, но и щастливият край е добре, ако не е пресилен.

Любим сериал?
Доста са, но едни от най-любимите са ми Fringe и Smash, който спряха :( Въобще бройте ме за такива със заплетени мисловни случай и музикални (особено джаз).

Зима или лято?
Есен, ако имам друг вариант, иначе лято - зиморничава съм и не ми понасят ниските температури.

Прегръдки или целувки?
Зависи. За приятели - прегръдки.

Специален талант?
Пеене, говорила съм ви милион пъти.

Къде си роден?
Красивият и спокоен гр. Пловдив.

Хобита?
И за това съм ви казвала, че са много - пеене, красота, програмиране, дизайн, медии, модерно мислене.. въобще очаквайте да се включа във всичко, стига да ми се отдаде възможност.

Имаш ли домашен любимец?
В момента не, но съм имала коте, куче, риби, костенурка...

Любим филм?
Не мога да класифицирам само един, защото зависи много от моментното ми състояние. Харесвам Help и разни пълни със загадки.

Какъв цвят е колата ти?
За момента нямам такава, а и предпочитам ходенето пеша.

Какъв искаш да станеш като пораснеш?
Много добър въпрос за край.. Човек, може би. И да работя нещо разнообразно, свързано с комуникации или музика.

Тагвам всеки един от вас, който чете поста и иска да го направи :) Ще се радвам да прочета вашите отговори.

*Авторското право на снимките принадлежи на един прекрасен приятел - Hello ! *


28 юли 2014 г.

Ако си спомняте преди време ви бях говорила за друг почистващ продукт на LUSH, но не бях впечатлена от действието му върху моята кожа (комбинирана, акнеична, леко мазна при част от Т-зоната), тъй като беше прекалено изсушаващ и груб за нея (още за Dark Angels можете да прочетете в публикацията). Herbalism е предназначен за ексфолиране, почистване и леко обезмасляване на проблемната кожа и аз съм съвсем съгласна, че звучи доста по-близо до моят тип кожа. Хареса ли ми повече? Прочетете по-надолу за да разберете.

 Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'


Марка / Brand: Lush
Линия / Line: Fresh  Facial Cleansers (редовна)(Angels on Bare skin - нормална кожа , Dark Angels - за мазна кожа) 
Къде: София,  БГ сайт
  Количество / Quantity: 100 g
Цена : 18,30 лв

Състав (копиран от сайта на Lush):

Външен вид :
100g-мовото парче от тази билкова отвара идва без солидна опаковка, а просто завито и запечатано в найлон. Със сигурност трябва да намерите в какво да го съхранявате, тъй като ще предотвратите изсъхването на съставките. *Аз ползвам старата опаковка от DarkAngels*

Консистенция и аромат :
Herbalism е продукт с леко гранулена консистенция или малко по-суховата паста със силен розмаринов и билков аромат. *След малката ми разходка до София всичко миришеше на него - от чантата до банята, но ако сте били до магазина им ви е ясно за какви силни аромати ви говоря* Използваното количество е малко повече от "откъснатото" на долната снимка, т.е. сравнително икономичен е.


Демонстрация:

Приложение и краен резултат:
За разлика от Dark Angels, Herbalism не се сваля с кърпа. Просто хидратирайте пастата с малко вода, разтъркайте между ръцете, нанесете, ексфолирайте и измийте с вода. В началото може да ви бъде трудно да отгатнете точното количество вода и да претърпите малко падане от лицето (fallout) и трудно нанасяне на продукта, но след време ще свикнете и този проблем ще изчезне. *Practice makes it perfect* Ексфолира нежно и почиства, като оставя лек аромат след употреба. Не ми дразни кожата и не я изсушава прекомерно. Ползвам 1-2 седмично, особено след full-face-makeup-day, когато чувствам порите запушени. Не съм забелязала да подобрява или влошава състоянието на несъвършенствата (и без това малко продукти се справят с това).

Обобщено:
Herbalism е съвсем подходящо почистващо и ексфолиращо средство за честа употреба (не ежедневна) за проблемна и акнеична кожа, без да я пресушава и да я дразни. Радвам се, че ми се отдаде възможност да пробвам продукта, тъй като е доооста по-подходящ за моя тип кожа и харесвам действието му. 

А вие ползвали ли сте някои от свежите почистващи средства на марката?


*Продуктът ми е предоставен от LUSH Bulgaria за проба: Мнението ми не е заплатено


25 юли 2014 г.

Идеята за този пост не принадлежи на скромната ми особа, а на две прекрасни дами, който съм сигурна, че познавате - Мани от Mannierox и Нина от Nina Haveheart.  Тагът #bgbloggertalk обединява българските блогъри, без основно зададени граници, като целта му е споделяне на мнения, впечатления за средата на блоговете. Днес планувах друг пост, но какво да се прави - отворих тази чернова и без план го написах на един дъх. Стига съм дърдорила, да преминаваме към малката част от плюсовете, минусите и съветите, които реших да ви споделя днес.


Едни от най-големите плюсове са:
Ще се почувстваш приобщен към някакво community - повече хора, който правят това, което ти правиш, т.е. повече потенциални дружки. Една от най-хубавите страни на блогстването, ако намериш подходящите хора - те спокойно могат да се превърнат не просто в приятели, а в едно голямо топло семейство. *Вилии, предимно за теб говоря*

Ще се самоусъвършенстваш постоянно - в началото на живота на блога, уменията ми за обработване на снимки бяха.. ем, точно, нулеви. Но впоследствие, минах набързо един курс на Телерик и сега нещата изглеждат малко по-добре. Не казвам, че съм експерт, но разбрахте идеята. И още много други неща като дизайн, оформление, малко повече лексика, с които не мисля да ви затормозявам толкова.

Ще се интересуваш повече от заобикалящия свят, тъй като може да си по-полезен на читателите - много често ми се случва да получавам въпроси за разни събития или продукти. От няколко месеца се опитвам да направя това мое кътче възможно най-полезно за вас, пък и обичам да ми споделяте желанията си за бъдещи постове (и да ги изпълнявам, естествено). Та в тази степен на развитие, ако ме видите да оглеждам всичко ново по стелажите или да търся събития за няколкодневното ми пребиваване в столицата, то... е заради вас. 
*И в мислите на блогъра: "От това ще стане много хубав пост"*

Когато видиш, че трудът ти се оценява - положителния feedback е един от най-хубавите моменти. Коментари, споделяния, дискусии и всякакви производни правят не само мен, а и всеки блогър щастлив.

Някои от нещата, които няма да ви харесат чак толкова:
Някои хора ще завиждат.. let's face it: Въпреки краткото ми пребиваване на планетата Земя съм се срещала с голяма част от по-лошата страна на контактуването.  *Все пак блогъра е малко или много публична личност + добавете това, че умеете да пеете и още 1001+ хобита и хорските усти не спират*  Съветът ми е наистина да не си ги слагате присърце, ако трябва се защитете, изтрийте ги и... ги премахнете от базата данни на вашия мозък. *Crappy things won't do wonders*

Нищо не се получава без време и труд. Ако си мислите, че ще отделяте минималното време за определено нещо и то ще бъде на ниво.. ем, съжалявам, че трябва аз да ви го кажа, но това няма как да се случи. Блогването иска много време, креативност и желание за развитие. И успешното не става веднага - хоп, една публикация и 100000 последователя.. иска постоянство.
*Ако се чудите колко ми отнема на мен - около 2 часа за всеки пост, без снимането и измислянето на самите идеи*

Понякога усилията ти не достигат аудиторията и не получават отношението, което искаш - и обратно. Някой от най-обмисляните ми публикации не предизвикаха толкова дискусии, колкото някой от най-импулсивните. Живеем в света на интернет, така че и това не трябва да се приема толкова сериозно. Пък и успехът на един пост се корени не само в добрата му стойност, а и в социални мрежи, кръг от хора, кога се публикува и ... късмет.

Моите препоръки:
Бъдете искрени - няма нишо по-хубаво от това да прочетете публикация, която е достоверна и отразява не само плюсовете, а и минусите на продукта. *Дори, когато е бил предоставен за проба* В крайна сметка за това съществуваме - да ви покажем нова гледна точка или собствено впечатление, иначе щях да работя на съвсем различно място. *Хихика се*

Бъдете възможно най-полезни. Някой се интересува къде се намира определеното нещо, ми, обяснете му. Отговаряйте на възможно най-много питанки и особено на коментарите *Това е съвет и за самата мен* Помагайте, ако можете. 

И най-накрая, но не на последно място - бъдете позитивни.Не завиждайте, не злобейте. Намирайте доброто в нещата и му се радвайте, ако обичате да правите забележки.. моля, нека бъдат само градивни и с подходящия тон.

И блогването не е просто хоби.. в определен момент се превръща в начин на живот. 

Доста дълга публикация се получи, но се надявам да ви е било приятно да ме видите в малко по-различна светлина. Au revoir!
Don't forget - "You is kind, you is smart, you is important" - The Help



24 юли 2014 г.


 Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

 Марка / Brand: NYX
 Линия: Редовна (още 18 цвята в българския сайт)
Количество / Quantity: 5 ml
Къде: Онлайн и на стелажите на марката в магазини "Златна Рибка"
Срок на годност след отваряне: Не откривам, но предполагам 24 месеца
Цена : 7,95 лв


Опаковка / Packaging:
При първия ми досег с нея очаквах да има по-добър механизъм и поне някакво предпазно фолио или капаче с дупчици за по-лесно отсипване (дозатор, солничка). Грешка! Отсипването е трудно, както и контролирането на количеството. Оправих това с поставянето на малко парченце тиксо отгоре. Дизайнът е простичък и ненатрапчив, опаковката е прозрачна и лесно се вижда колко е останало в пластмасовото бурканче.
Since I got it I struggle with the lack of some kind of protecting gadget. I fixed that with a little piece of tape. Simple, yet nothing special about the design as you can see.

 Формула и нанасяне / Formula and application:
Формулата е лека, много лесно преливаща и нанасяща се. Един от проблемите, който аз намирам е, че не залепва достатъчно добре и се изтрива бързо без основа. Най-добре се задържа на клепача в потупващи движения с пръстче.
Light, really easy to blend and apply. But it doesn't stick to the lid as good as I would want to. Tap it to get the best of it's opportunities.


Цвят и аромат / Color and fragrance:
Цветът е разкошен дуохром, който мога да опиша по няколко начина - люляково лилаво със ситен небесносин шимър т.е. от светло лилаво към светло синьо. Пигментираността му не е от най-добрите, дори бих казала, че цветът е леко прозрачен. Най-добре стои върху други сенки (например Inglot 445) Няма аромат.
Great liliac with babyblue shimmer duochrome. It doesn't have the greatest pigmentation, thought. It looks best on another eyeshadow (like Inglot 445)

Издръжливост и финиш/ Lasting and finish:
Самостоятелно издръжливостта му е почти нулева, но с база и/или сенки издържа почти целия ден. Финишът е перлен, но със сигурност не едър.
On it's own has almost zero lasting power but on a base you don't have to worry about it.

Състав/Ingredients:
INGREDIENTS / INGRÉDIENTS: Mica, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499), Ultramarines (CI 77007), Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742), Chromium Oxide Green (CI 77288), Blue 1 Lake (CI 42090), Yellow 5 Lake (CI 19140).
Самостоятелно и върху различни сенки / Swatches:

Обобщено / Overall: 
Въпреки многото минуси, аз продължавам да харесвам този пигмент за лек акцент на клепача (както някой от вас харесват полу-прозрачните топ/акцентиращи лакове). Иска ми се да е малко по-изразен и по-пигментиран, но съм чела, че в тази серия има големи разлики при всеки един пигмент. Така, че пробвайте преди да купувате. 
I continue to like this one despite of all the cons above. I heard that this collection is pretty impersistent with pigmentation so try before buy.

Кои са вашите любими пигменти?



22 юли 2014 г.



Да си призная честно, до преди няколко месеца не обръщах чак толкова голямо внимание на грижата за кожата на лицето си. Малко по малко, вълнението ми по грим продуктите започва да се прехвърля към точно тази моя "необятност" (не казвам, че не купувам такива продукти). От известно време кожата ми не е в най-доброто си състояние - понякога е суха, друг път много мазна и продуктите, които ползвам не винаги бяха съвсем подходящи за нея (за това ще си говорим в следващ пост). Попаднах на поста на Мери за Skincare Routine, в който тя хвалеше измивен гел на Bilka. Е, мисля, че знаете колко я харесвам и й се доверявам, та реших да го купя, още повече, че обичам да си купувам български продукти (и обичам да ми харесват!) И хареса ли ми?

Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

Марка / Brand: Bilka
Селекция: 3 разновидности - Rosa Damascena (LE), BIO Certified, Aqua Natura
Количество / Quantity: 200 мл
Къде: Lilly и други
Срок на годност след отваряне: 12 месеца
Цена : 4,20 лв

Какво ни обещават производителите:

Oпаковка и аромат:
Първо не мога да не отбележа дизайна - супер свежарска опаковка с приятен, но ненатрапчив вид (Go,go, bulgarians). Много удобна за употреба опаковка с дозатор (трябва да завъртите преди да ползвате), но за съжаление липсва заключващ механизъм (на мен така или иначе не ми пречи, ползвам го в банята). Хигиенично е, пък и опаковката е леко прозрачна, така, че можете да видите изразходеното количество лесно. Ароматът е ненатрапчив приятен пъпеш (мм, вкусно) и съвсем лека нотка краставица (едва ли ще ви пречи, ако не сте почитатели).

Консистенция и икономичност:
Лек, немазен гел, който леко се разпенва при употреба. Спазва обещанията - не дразни и не изсушава чувствителната ми кожа. Кожата не е опъната, не лепне и е свежа. Икономичен е - при ежедневна няколко месечна употреба още не съм успяла да го преполовя.

Употреба:
Изпомпвам по-малко от помпичка в дланта си, нанасям на предварително намокрено лице, разтривам лицето с Cleansing Pad на Ebelin и изплаквам.

Състав /  Ingredients:

Обощено:
Бих ли купила отново? Определено да. С оглед на състоянието на кожата ми, цената и лесната достъпност ще продължавам да търся добри продукти на марката. 

А вие кой ще ми препоръчате?




17 юли 2014 г.


Често през периода на лятната ваканция кожата се нуждае от допълнителна ексфолираща и подхранваща грижа. По-силното и по-продължително слънчево излагане може да доведе до суха кожа, по-загрубели части като лактите и други (естествено и през другите сезони). Един от "виновниците" за гладка и мека кожа, днес в този пост.

Последвайте ме / Follow me : FB page   Pinterest   Bloglovin'

Марка / Brand: Lush
Линия / Line: Масла за тяло (общо 4 вида)
Къде: София,  БГ сайт
  Количество / Quantity: 90 g
Цена : 14,90 лв

Външен вид / Outer look  :
Buffy идва във форма на твърдо блокче, като на пръв поглед е с гладка повърхност, а след употреба се показват повече от ексфолиращите частици. Твърдо при допир, но разтапящо се при употреба. Ще ви е необходимо нещо върху или в което да го съхранявате. На снимките е след 3-4 употреби. Цялото блокче стига от 6 до 8 употреби  (цяло тяло) *Как ми се искаше да е малко повече*
Solid block of great oils and almonds and other goodies. It melts when contacts the skin.
  
Консистенция и аромат / Consistency and smell:
Както казах по-горе, е твърда. Частичките, сравнение с другият скраб, който наскоро ви показах, са доста по-твърди и с по-силно ниво на ексфолиация (съдържа смлени бадеми, боб и ориз). Мирише приятно на какаово масло, лавандула и лимон, които участват в състава. Не е типичен аромат, който съм свикнала да срещам на пазара.
It's more of a hard exfoliation than the another one. It smells beautifully - cocoa oil, lavender and citrusy.

Приложение и краен резултат / Application and final result:
Блокчето се втрива в кожата (съветвам да го правите на мокра кожа) и се разнася/втрива/ексфолира допълнително при желание. След това се измива с вода. Не ми е необходим лосион след употребата, тъй като Buffy се е справил освен с ексфолирането и с хидратирането на кожата (обичам какаово масло), като оставя мазен филм по нея. За мен това е много добър продукт, защото комбинира двете така важни стъпки за перфектната кожа - ексфолиация и хидратация.  *Пък и обикновено нямам време за лосион*
Buff into the skin as said and rinse. The skin is exfoliated and moisturized.

Състав / Ingredients :

Обобщено / Overall:
Много харесвам Buffy и със сигурност ще пробвам и други разновидности на ексфолиантите на LUSH, смятам, че си заслужават вниманието. Единствената ми забележка е към неикономичността, но няма как да се очаква нещо по-различно при наличието на толкова масла.
I really like this type of product and would try the other ones. If only they lasted longer :(

A вие ползвали ли сте продукти с подобно двойно действие?


* Продуктът ми е предоставен за проба от LUSH Bulgaria