12 ноември 2014 г.

Max Factor CC (Colour Corrector) Stick Highlighter (Review + Swatches)

2 коментара :
 
От няколко години насам стиковете / чъбитата ни превземат под всякакви форми - започнахме от приятните кремообразни продукти за устни, ружове, контури и стигнахме до хайлайтъри и фон дьо тени, така удобни за употреба и нанасяне - без четки и усложнения. А дали всъщност те могат да заменят по-възрастните си събратя?

Марка / Brand: Max Factor
Линия / Line: Colour Corrector Stick (редовна)
Къде: DM, Lilly Drogerie и други
Количество / Quantity: 3 грама 
Срок на годност след отваряне: 36 месеца
Цена : Около 20 лв

Опаковка:
Стандартна за чъби - със завъртващ се край, който изважда продукта наяве. Като минус бих отбелязала, че опаковките на чъбитата по принцип се правят доста големи и количеството продукт е доста по-малко от очакваното; стига едва досредата на самия цилиндър. Формата е направена съвсем удобна  и практична за употреба, сравнително компактна за носене в дамската чанта.

 Цвят, формула, аромат:
Цветът е съвсем нежно шампанско с озаряващи частички, което на светли кожи като моята почти не се показва. Частичките са забележими и някак недостатъчни. Формулата е по-суха отколкото ми се иска и се закача за разни несъвършенсва и издатини по кожата. Има леко лепкава и тежка текстура, не се разнася лесно и не се прелива бързо и без усилия в кожата. Не носи допълнително покритие, а съвсем почти незабележимо озарява зони като вътрешната част на очите, под арката на веждата и над горната устна. Но внимавайте с какви продукти го ползвате и се пригответе за сериозно усилие при преливане.

Издръжливост и финиш:
Заради формулата, не изчезва колкото обикновен кремообразен озаряващ продукт, а се задържа поне 4-5 часа на лицето с хубава база. Финишът е много естествен, лек, но не достатъчен за моите нужди, В ежедневието рядко посягам към озаряващ продукт, а ако го правя търся нещо по-силно и видимо. Вероятно бих го използвала като изсветляващ продукт само във вътрешния край на очите, тъй като там шансът да се смеси с други продукти е доста по-малък. Но със сигурност не е нещо невиждано и дори артикул от на по-ниска цена би свършил по-добра работа (сенките на Wet n Wild са прекрасни).


Swatch:

Обобщено:
Честно казано, очаквах много повече за тази висока цена и бранда, но за съжаление текстурата е най-силното ми разочарование в този продукт. Ако сте с мaлко по-тъмен цвят кожа и търсите съвсем леко, незабележимо озаряване има шанс да ви допадне. Но не го препоръчвам, особено на дами със светли и сухи кожи. Със сигурност в магазините за дрогерийна козметика се намират много по-добри и по-достъпни хайлайтъри.



2 коментара :

  1. Поредното такова ревю,което чета за тези "чъбита" . Ще пропусна определено. Имам едни сенки на Wet'n'Wild,които са в прекрасен "шампанско" цвят и ще си ги ползвам още ;д
    beglamorous93.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. На мен също не ми допадна това чъби от тестера и затова реших да си спестя парите :)) Чудесно ревю :)

    ОтговорИзтриване